DUYURULAR

İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümlerini Kazanmış Olan Öğrencilerimiz İçin Önemli Duyuru!

İngiliz Dili ve Edebiyatı ve İngilizce Öğretmenliği Bölümlerini Kazanmış Olan Öğrencilerimiz İçin Önemli Bilgiler:

1. Ders kayıtları:  2021-2022 Akademik Yılında Üniversitemizin İngiliz Dili ve Edebiyatı ve İngilizce Öğretmenliği Bölümlerini Kazanmış Olan Öğrencilerimizin 17 Ekim 2021 tarıhine kadar OBS (obs.bozok.edu.tr) üzerinden Zorunlu İngilizce Hazırlık (YDYO-ZH) dersini seçerek danışman onayına göndermeleri gerekmektedir.

2. Oryantasyon Eğitimi: Zorunlu Hazırlık Sınıfı öğrencilerimizi bilgilendirmek, sorularını cevaplamak, onlara üniversitemizi ve yüksekokulumuzu tanıtmak amacıyla 18 Ekim Pazartesi günü saat 11:00' da oryantasyon eğitimi düzenlenecektir. Tüm öğrencilerimizin belirtilen gün ve saatte yüksekokulumuzda bulunmaları gerekmektedir.

3. Dersler: Zorunlu Hazırlık Sınıfı dersleri 18 Ekim 2021 tarihinde başlayacaktır. Ders Programları web ana sayfamızda yayınlandığı gibidir. Zorunlu Hazırlık Sınıfları Akademik Takvimi Tablo 1 de yer almaktadır.

4. Merkezi Sınavlar ile Muafiyet: Öğrencilerimiz, Tablo 2 de yer alan sınavlardan belirtilen minimum puanlara sahip olmaları durumunda, 18 Ekim 2021 tarihine kadar sınav sonuç belgesi ve Zorunlu Hazırlık Sınıfından muaf olmak istediklerini belirtir bir dilekçeyle kayıtlı oldukları birimin öğrenci işlerine başvurmalıdırlar.

5. Muafiyet Sınavı: 2021-2022 Akademik Yılında Üniversitemizin İngiliz Dili ve Edebiyatı ve İngilizce Öğretmenliği Bölümlerini Kazanmış Olan Öğrencilerimizin Yabancı Dilde Yeterlilik  Sınavı ( Muafiyet Sınavı) 20 Ekim -22 Ekim 2021 tarihlerinde yapılacaktır.  Bu bölümlere kayıt yaptırmış olan öğrencilerimizin Muafiyet sınavı için ayrıca başvuru yapmasına gerek yoktur.

-Muafiyet Sınavı ikı oturumdan oluşmaktadır.  Use of English, Reading, Listening ve Writing bölümlerinden oluşan ilk oturum 20 Ekim Çarşamba günü saat 10:00'da başlayacaktır. Toplam puan değeri 80 olan ilk oturumdan 50 ve üstü puan alan öğrencilerimiz ikinci oturuma girmeye hak kazanacaklardır.

- 21-22 Ekim tarihlerinde yapılacak olan ikinci Oturum Speaking bölümünü içermektedir ve toplam puan değeri 20 dir. İki oturum sonunda 70 ve üstü puan alan öğrencilerimiz Zorunlu İngilizce Hazırlık sınıfından muaf olacaklar ve 25 Ekim Pazartesi gününden itibaren  kayıtlı oldukları bölüm 1. sınıfına devam edeceklerdir.

- Muafiyet Sınavı Yabancı Diller Yüksekokulu Dersliklerinde yapılacaktır.

Tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.

Tablo 1 ( Akademik Takvim)

Tablo 2 ( Zorunlu Hazırlıktan Muaf Tutulabilmek İçin Geçerli Sınavlar ve Alınması Gereken Minimum Puanlar)

Sınav Adı ve Açıklaması

Gerekli Minimum Puan